Hembygdsforskare Granlund tar sig an Ålandsfrågan

För ett tag sedan tog hembygdsforskaren Johan Granlund kontakt med mig och ställde frågor angående rapportörerna från Nationernas Förbund. Han började med att fråga mig om jag visste varför Julius Sundblom inte hade varit närvarande när rapportörerna hade anlänt till Åland vintern 1920. Det är en mycket relevant och intressant frågeställning. Julius hade varit med på ett stormöte på Åland där man lade upp taktiken inför rapportörernas ankomst till Åland och detta var bara några dagar före rapportörerna anlände. Trots detta var inte Julius med i mottagningskommittén i det som väl rimligen måste anses vara av det vitaste möten som har hållits på Åland.

Gå gärna in i Granlunds välfyllda blogg med kopplingar till åländsk historia och artikeln som han skrev efter vårt samtal hittar du här http://granlundslada.blogspot.com/2017/10/alandsrapportorernas-resa-till-aland-i.html

#recension

Featured Posts
Recent Posts