Hembygdsforskare Granlund tar sig an Ålandsfrågan

October 23, 2017

För ett tag sedan tog hembygdsforskaren Johan Granlund kontakt med mig och ställde frågor angående rapportörerna från Nationernas Förbund. Han började med att fråga mig om jag visste varför Julius Sundblom inte hade varit närvarande när rapportörerna hade anlänt till Åland vintern 1920. Det är en mycket relevant och intressant frågeställning. Julius hade varit med på ett stormöte på Åland där man lade upp taktiken inför rapportörernas ankomst till Åland och detta var bara några dagar före rapportörerna anlände. Trots detta var inte Julius med i mottagningskommittén i det som väl rimligen måste anses vara av det vitaste möten som har hållits på Åland. 

 

Gå gärna in i Granlunds välfyllda blogg med kopplingar till åländsk historia och artikeln som han skrev efter vårt samtal hittar du här http://granlundslada.blogspot.com/2017/10/alandsrapportorernas-resa-till-aland-i.html 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Självstyrelsens glömda hjältar

January 7, 2013

1/1
Please reload

Recent Posts

July 19, 2017

June 27, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Skonertvägen 23 C Mariehamn, AX 22 100  |  358-(0) 457 3135 416

  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Facebook - Black Circle

© 2017 by Mats Adamczak Proudly created with Wix.com