Föreläser för Rotary Åland

Jag blev inbjudan av Gyrid Högman att berätta om min forskning om Ålands frågan på Rotarys fredags lunch. Jag berättade om vilka nya källor som jag har använt, vilka nya frågor som jag har funderat på och gav lite smakprov på vilka nya saker som jag har hittat. Mina frågor: - När började Finlands självständighetsprocess ?

- Sundberg’s & Stenlid’s kontakter med Militären ?

- Hur nära var Der Angriff mars 1916? - Hur neutrala var svenskarna ?

- Varför så bråttom med namninsamlingen julen 1917?

- Arthur Ekmans skuldsedel?

- Vad gjorde Johannes Eriksson 1919 i Sverige ?

Alla dessa frågor har jag fått svar på.

Mina smakprov som jag berättade om var: 1) Välvilligt neutrala 2) Der Angriff 3) Namninsamlingen

Sedan avslutade jag med att avslöja att min nya bok kommer att släppas nästa sommar och som kommer att besvara de här frågorna och att fokusera på den internationella biten av Ålandsfrågan.

#Historia

Featured Posts
Recent Posts